Een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S21 moet problemen oplossen met de accuduur van het vlaggenschip. De update wordt nu uitgerold.

Samsung Galaxy S21

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 rekent af met een probleem met de accuduur. Sinds de beveiligingspatch van de maand februari verliest de telefoon te snel zijn accucapaciteit. Een nieuwe update met als versienummer G99xBXXU1AUB6 moet dit probleem aanpakken, dat weet Sammobile. Volgens de eerste reacties van gebruikers, is dat ook gelukt.

 

Dit probleem met de accu deed zich niet bij elke gebruiker voor en het kwam alleen voor bij de kleine S21. Opvallend was dat het probleem met de telefoon zich ook bleef stellen als je maatregelen nam die de accuduur normaal ten goede komen. Sommige gebruikers gingen zo ver dat ze de telefoon in vliegtuigstand bleven gebruiken, en ook in die stand waarbij ze geen verbinding meer hadden, bleef de accu leeglopen. Het was er dus duidelijk dat het om een softwareprobleem ging en Samsung heeft het nu aangepakt.

Matige accuduur

In onze uitgebreide review van de Samsung Galaxy S21 kan je lezen dat de smartphone ook bij onze ervaringen een erg matige accuduur heeft. Het ging bij ons testtoestel wel niet om de softwarematige fout die we in dit artikel bespreken, want die deed zich pas later voor toen de software-update van februari werd uitgerold. In onze review lees je dat na een normale dag van gebruik, de batterij van de telefoon doorgaans om 18:00 uur leeg was. Het always-on-scherm uitschakelen, maakte daarbij geen noemenswaardig verschil. Als je veel om de accuduur geeft, kijk je beter richting de Plus- en Ultra-variant.

Samsung rolt de laatste update voor de S21 nu uit. Hij moet verschijnen in de meldingen van je telefoon, maar je kan natuurlijk ook handmatig naar de update zoeken. Heb jij problemen met de accu van de S21 en zijn die na de update nu opgelost?

Reacties mogelijk gemaakt door CComment