Shazam herkent sinds vandaag automatisch muziek ook via je hoofdtelefoon. Je hoeft ‘m dus niet meer af te zetten om een liedje te herkennen met Shazam Pop-Up.

Shazam

De muziekherkennings-app Shazam is weer een stukje beter geworden. Shazam-gebruikers vragen al jaren om een functie waarbij de app de muziek die je afspeelt gewoon herkent door je hoofdtelefoon. Tot nu toe moest je je hoofdtelefoon afzetten en de muziek luider door je hoofdtelefoon afspelen naast je toestel. Echt niet handig dus.

Via Pop-Up is het nu mogelijk om vanuit eender welke app je muziek te gaan herkennen. De muziekherkenner tapt het audiosignaal af en gebruikt een automatische melding om je te melden dat het een liedje heeft herkent.

TechCrunch meldt na uitgebreide tests – met Apple AirPods – dat Pop-Up perfect werkt. De technologiewebsite gebruikte de nieuwe functie op Instagram, TikTok en YouTube. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom de nieuwe functie er nog niet is voor iPhone-gebruikers. Momenteel ondersteunt Apple’s iOS simpelweg niet de mogelijkheid om automatische meldingen toe te laten. Vermoedelijk zal het Amerikaanse bedrijf wel een omweg vinden om deze functie toch te implementeren in zijn ecosysteem.

Shazam werd vorig jaar nog overgenomen door Apple. Het bedrijf betaalde 1 miljard dollar voor de muziekherkenningssoftware.

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment