In de tijd van de headphone jack kon je gewoon een draad in je smartphone stoppen om naar hartelust te luisteren naar je muziek. Het enige waar je je zorgen over hoefde te maken is de batterij van je telefoon. Maar nu steeds minder toestellen een audiopoort hebben, grijpen we steeds vaker naar draadloze oordopjes en dat geeft je nog wat meer batterijen om je zorgen over te maken. Daarnaast raak je de dingen ook een stuk sneller kwijt. Google probeert dit jaar de pijn wat te verzachten met een paar handige nieuwe Android features voor je daardloze oordopjes en headphone.

 

Batterijen in de gaten houden

De nieuwe features zijn bedoeld voor oordopjes en headphones die Fast Pair ondersteunen en één van de features helpt je om makkelijker in de gaten te houden hoe het staat met de batterijen van je oordopjes en de bijbehorende oplaadcase. Zo wordt het mogelijk om van elk oordopje apart de stand van zaken te bekijken en hoef je daarvoor niet eens per se zelf naar je settings te gaan. Bij het openen of sluiten van je case zou de informatie al verschijnen op je smartphone.

android

Headphones terugvinden met Android

Daarnaast zouden je Fast Pair headphones ook gaan verschijnen in Google’s Find My Device app. Hierdoor zou je ze in theorie ook wat makkelijker terug moeten kunnen vinden wanneer je de dingen weer eens kwijt bent. Ook zou je ze makkelijk kunnen unpairen of een geluidje kunnen laten maken om ze snel weer op te sporen. Verder zou Android Q je ook helpen om efficiënter alles met betrekking tot je draadloze oordopjes en headphones te beheren met een nieuwe user interface. Hierbij wordt het mogelijk om alle info, zoals Google Assistant settings, het overzicht van de batterijen en andere apps voor je oordopjes, overzichtelijk op één plek te bekijken.

Helaas zullen we nog even moeten wachten op de nieuwe features. Waar je al eerder mee aan de slag kunt, is een hele reeks aan nieuwe Emoji. Google heeft namelijk 65 nieuwe poppetjes voor je bedacht ter ere van World Emoji Day.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment