Windows 10 versie 1909 (19H2) krijgt als officiële naam 'November Update. Volgens Microsofts senior program manager voor Windows, Brandon LeBlanc, is de najaars feature update van Windows 10 eigenlijk wel klaar.

Windows 10

Windows 10

Microsoft heeft de meest recente build op 8 oktober verspreid via de normale 'patch' Tuesday-routine aan de Windows 10-gebruikers die via de Insider Preview Ring hebben aangegeven dat zij 19H2 wilden ontvangen. Dit is de eerste keer dat Microsoft op deze manier een nieuwe feature-update verspreid via het reguliere patchmechanisme.

Het proces zou daardoor sneller en makkelijker verlopen, geeft LeBlanc aan in de Microsoft-blog. Na het downloaden van het reguliere patch-pakket wordt er een 'enablement'-pakket gedownload dat de 19H2-features in de upgrade activeert. Het build-nummer verandert dan van 16362 in 16263.

Massale uitrol in de startblokken

Wanneer deze finale fase in het testprogramma goed verloopt, is Microsoft klaar voor het uitrollen van de officiële release naar alle Windows 10-pc's.

LeBlanc kondigt dan ook aan dat het Insiderprogramma wordt omgezet van de ontwikkeling van de 19H2 naar 20H1 en raadt deelnemers van de Slow Ring van het Insider programma aan in hun instellingen aan te geven of ze in die omschakeling mee willen gaan.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment