Google komt naar verluidt nog dit jaar met een nieuwe Chromecast Ultra-dongel. Dat stelt althans de website 9to5Google op basis van een bron. De belangrijkste verschillen zouden de toevoeging van een afstandsbediening zijn en dat het apparaat op Android TV zou draaien.

Google

De website 9to5Google zegt zich te baseren op een 'betrouwbare bron' die bekend zou zijn met de plannen van Google. Deze tweede generatie Chromecast Ultra zou nog wel dezelfde formfactor krijgen en ondersteunt 4k- en hdr-content, naast bluetooth en wifi. Waarschijnlijk zal er, in navolging van de eerdere Chromecast-dongels, geen ondersteuning zijn voor bijvoorbeeld het aansluiten van externe opslag. Eerder verschenen er al kits voor ontwikkelaars.

Omdat het apparaat op Android TV draait, krijgen gebruikers waarschijnlijk een menu en interface op hun televisie voorgeschoteld en het casten zal ook nog gewoon nog tot de mogelijkheden behoren. Daarnaast zouden er meerdere apps zijn ingebouwd, zoals YouTube TV, Netflix en Disney+. Gebruikers kunnen waarschijnlijk ook zelf andere apps installeren.

Tot nu toe zat er geen afstandsbediening bij eerdere Chromecast-producten, maar dat zou veranderen met dit nieuwe product. Deze remote zou een soort kruising worden tussen de afstandsbediening van de Daydream View en die van de Apple TV-mediaspeler. De afstandsbediening voor de nieuwe Chromecast beschikt naar verluidt over een microfoon en een aparte Google Assistant-knop en zou ook geschikt zijn om de televisie mee te bedienen. Een redacteur van de website Protocol meldt dat een Google-afstandsbediening inmiddels al bij de FCC is aangemeld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment