De Google Play Store gaat misschien weer een notificatie sturen als een app automatisch is geüpdatet. Deze functie werd eerder dit jaar uitgeschakeld, maar nu melden enkele gebruikers dat ze de notificaties weer te zien krijgen.

Android

Het lijkt erop dat Google niets heeft veranderd aan de manier waarop de notificaties werken. Twitter-gebruiker Etonawa schreef naar Android Police en stuurde diverse screenshots van de notificaties mee. In een van de notificaties is te zien hoe de YouTube Music-app wordt gedownload. Na het installeren van de update wordt deze notificatie vervangen door de melding dat de app is geüpdatet. De gebruiker kreeg ook een notificatie voor de 257 apps die sinds het niet meer tonen van de notificatie waren geüpdatet.

Etonawa gebruikte een Pixel 3a op Android 11 bèta, met Google Play Store-versie 20.7.16-all [0] [PR] 317546459. Android Police probeerde met een identieke opstelling de notificaties te triggeren, maar dit lukte niet. Dit is indicatief voor een test die door Google aan de serverkant wordt aangestuurd. Op Reddit schrijft een gebruiker ook de notificaties te hebben ontvangen.

Google stopte rond de afgelopen jaarwisseling met het sturen van de notificaties. Een reden voor het stoppen werd niet gegeven. Misschien wilde Google het aantal notificaties verminderen dat de gebruiker te zien krijgt. Google heeft nog niets gezegd over het laten terugkeren van de updatenotificaties. Tweakers heeft Google hier vragen over gesteld.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment