MSPoweruser heeft een opmerkelijke vacature ontdekt op de website van Microsoft. Het bedrijf is namelijk op zoek naar een software-ingenieur om te werken aan voorgeïnstalleerde apps, die voor een ‘best-in-class-ervaring' moeten zorgen.

 

microsoft

Het is niet duidelijk wat voor aanpassingen Microsoft precies wil maken, het ziet er in ieder geval naar uit dat men van plan is de voorgeïnstalleerde Windows 10-applicaties van een opfrisbeurt te voorzien. Aangezien de veranderingen vooral zijn gericht op productiviteit, is het aannemelijk dat de mail-app eerst aan de beurt is.

Naast de standaardapps is Microsoft eveneens van plan om Windows 10 een grote ui-refresh te geven. Zo zou onder andere het Start-menu, maar ook het Action Center en Verkenner significant worden vernieuwd. De UI-update, die de codenaam 'Sun Valley' heeft gekregen, zou moeten verschijnen in de Windows 10 'Cobalt'-update die voor eind 2021 gepland staat. Het valt af te wachten of de patch zal voorzien zijn van de vernieuwde standaardapps.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment